Produkty pro přírodní houby (4)

Houbu - Hřiby

Houbu - Hřiby

Hlívy jsou jarní houby s hnědým, pletivovým kloboukem, bílým stonkem a bělavou dužninou. Hlívy jsou vynikající jedlé, avšak je nutné je dostatečně uvařit. Tipy na přípravu Lesní houby pocházející z přírody, i když jsou kontrolovány při sběru a balení, je třeba čistit podle následujících zásad: - Odříznout 2 až 3 mm stonku - Jemně vyčistit houby, klobouk a lupeny pomocí malého štětce, aby se zbavily případných jehličí nebo větviček. - Umývat pouze v případě potřeby (přítomnost zeminy) tak, že houby propláchnete pod vodou nebo je jemně otřete. Vaření: vždy je osmahněte na "vysokém ohni" na pánvi a preferujte je konzumovat křupavé. Tipy na uchování Hlívy mohou mít různé vlastnosti v závislosti na období sběru nebo jejich původu. Z tohoto důvodu se vždy snažíme...
Pigmenty - Hnojiva

Pigmenty - Hnojiva

Tekutá a prášková hnojiva, osivo PŘÍRODNÍ OXIDY: žlutá, červená, hnědá, černá BISTER SYNTETICKÉ ŽELEZNÉ OXIDY: žlutá, červená, hnědá, černá DRAGON PIGMENTY: červená, žlutá, modrá, zelená, šedá Pigment je látka, která má schopnost barvit určitý nosič (cement, omítka, syntetická vlákna, barva, …). Na rozdíl od barviv jsou pigmenty nerozpustné. Proto pigmenty zůstávají ve formě malých částic a budou pouze dispergovány v nosiči, čímž barví nosič. Barvicí schopnost pigmentu závisí na jemnosti částic, které pigment tvoří. Obecně lze říci, že čím jemnější jsou částice, tím vyšší bude barvicí schopnost pigmentu. Pigment je vhodný pouze pro určité aplikace. Pigment by neměl reagovat s nosičem. Navíc by pigment neměl oxidovat pod vlivem kyslíku ve vzduchu a neměl by ztrácet svou barvu pod vlivem slunečního světla (UV).
Hlíva Enoki

Hlíva Enoki

Enoki se skládá z malého bílého nebo béžového klobouku a dlouhého stonku, který může měřit až 10 centimetrů. Enoki roste v trsech a pěstuje se na pařezech nebo na substrátu na bázi pilin. Hlavně se pěstuje v Japonsku. Enoki má jemnou, ovocnou chuť a mírně křupavou texturu. Houbové enoki jsou vynikající syrové v salátech nebo rychle vařené. Jsou připravené k použití. Tipy na přípravu Asijské houby vyžadují jen minimální čištění. Je dobré je otřít vlhkým hadříkem (mytí pod tekoucí vodou by jim vzalo část chuti). Na Enoki je dobré vše. Je "připravené k použití". Doporučujeme pouze odříznout konec pokrytý substrátem. Enoki je lahodné syrové. Ozdobí a dochutí saláty a sendviče. Přidává se do polévek (používá se jako vermicelli) a do pokrmů vařených na východní způsob, přidává se na konci vaření, aby se zachovala jeho jemná chuť. Tipy...
Houbu - Ústřicové houby

Houbu - Ústřicové houby

Tyto šedé nebo hnědé houby s bílou dužninou a příjemnou chutí jsou vhodné pro všechny pokrmy. Tipy na přípravu Pokud jsou celé, před vařením houby důkladně vyčistěte. Nakrájené a "připravené k použití" stačí jen uvařit. Tipy na skladování Naše houby jsou prodávány v plastových obalech, které umožňují dýchání produktu. Doporučujeme udržovat tento obal kolem misky, aby se zabránilo vysychání a ztrátě hmotnosti během skladování. Uchovávejte je v dolní části chladničky při ideální teplotě 2 až 4 °C, maximálně po dobu 3 dnů. Dostupné varianty Celé houby misky od 150 g do 3 kg nebo podle požadavku zákazníka. Nakrájené houby Misky od 150 g do 2 kg nebo podle požadavku zákazníka.